24/6/11

48ωρη Γενική Απεργία


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Μ Ο Σ

Όλοι στο πόδι με 48ωρη Γενική Απεργία. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τρίτη 28/06 και την Τετάρτη 29/06 στις 10 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου.

Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η 48ωρη απεργία – η μορφή και τα αιτήματα της - την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες. Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

Πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς

Πως δεν θα επιτρέψουμε: Τη μείωση των αμοιβών μας με το νέο μισθολόγιο, το πάγωμα της ανά διετία μισθολογικής εξέλιξης (κλιμάκια), την αύξηση των ωρών εβδομαδιαίας εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες, τις απολύσεις μονίμων και συμβασιούχων, την εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και άρα μερικής ζωής, την εφαρμογή του κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» για το 2011 και «1 προς 5» μέχρι το 2015, τη γενική αύξηση της φορολογικής επιδρομής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Συνάδελφε, Υπάρχει άλλος δρόμος, Υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την ευρωπαϊκή ένωση για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Κανένας συμβιβασμός, καμιά υποχώρηση. Αντιστεκόμαστε στα τρομοκρατικά διλλήματα, στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς εκβιασμούς .

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή ανεργία και λιτότητα.
Εμείς έχουμε το δίκιο, έχουμε και τη δύναμη. Είναι καιρός να τη χρησιμοποιήσουμε. Δύναμή μας είναι η ενωμένη ταξική οργάνωση, πάλη και αλληλεγγύη. Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία 28 & 29 ΙΟΥΝΗ τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.
Να «νεκρώσουμε» όλους τους χώρους δουλείας, να μην δουλέψει κανένας δήμος
Για να είναι μαζική, καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμά μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.

Εμπιστοσύνη στη δύναμή σου. Αξιοποίησε την εμπειρία σου. Η μόνη άμυνά μας είναι η ταξική μας αντεπίθεση. Το κοινό μέτωπο και η ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβέρνηση και πλουτοκρατία. Στόχος μας η αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και όλων των κομμάτων του εύρωμονόδρομου.

Συνάδελφε: Δράσε και εσύ μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

Να διεκδικήσουμε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.