27/7/11

Αντεργατική στάση της Δημοτικής Αρχής

    Το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ ν Αχαΐας  καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για την συνεχιζόμενη αντεργατική της στάση. Στους 7 μήνες παρουσίας του κ. Δημαρά και της παράταξής του έδωσαν ρεσιτάλ αντεργατικής συμπεριφοράς. Με κάθε τρόπο  επιδιώκουν  να διώξουν εργαζόμενους του Δήμου κάνοντας χρήση των αντεργατικών νομοθετημάτων. Στην ίδια λογική  επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν και με τους εννέα εργαζόμενους του Δήμου στην Αγορά Αργύρη (πρώην ΕΤΑΑ).
    Ενώ η Δημοτική Αρχή έχει στα χέρια της δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, τους κρατάει απλήρωτους, δεν αξιοποιεί τις αποφάσεις προς όφελός τους και τελικά προωθεί την απόλυσή τους γιατί «δεν αποδέχεται την παροχή υπηρεσίας εκ μέρους τους».
    Η Δημοτική παράταξη του κ. Δημαρά, όπου συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και παριστάνουν σʼάλλους χώρους τους υπερασπιστές των εργαζομένων, ενώ γνωρίζουν ότι εκκρεμεί η έκδοση δικαστικών αποφάσεων σε αγωγές των εργαζομένων, τρέχουν να προλάβουν και δεν τους αποδέχονται ως εργαζόμενους του Δήμου.
    Το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ ν. Αχαΐας καταγγέλλει  αυτή την πολιτική, καλεί την Δημοτική Αρχή να σταματήσει, όσος είναι καιρός, τον κατήφορο που έχει πάρει. Να διασφαλίσει την εργασία των εννέα εργαζομένων του Δήμου. Καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα να σκεφθούν ότι αυτή η πολιτική που μας καταστρέφει που τσακίζει δικαιώματα και μας οδηγεί στην εξαθλίωση σχετική και απόλυτη πρέπει να αντιμετωπισθεί.
Έχουμε την δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε
Ανασυντάξουμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε ενωτική και ταξική κατεύθυνση

Η Διοίκηση

26/7/11

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
    Αντιπροσωπεία  Σωματείων, συντονίστηκαν και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία Τ.ΥΔ.Κ.Υ – Ο.ΠΑ.Δ  μετά  την απόλυση των συμβασιούχων Ελεγκτών Ιατρών.
 Η συνάντηση έγινε με τον Δ/ντη της Περιφέρειας κ. Κανταρτζόπουλο, αφού ο κ. Αποστολόπουλος απουσίαζε.
 Στην Αντιπροσωπία συμμετείχε  και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Συνταξιούχων του Δημοσίου στον Νομό Αχαΐας κ. Αντωνόπουλος.
Τα Σωματεία μετέφεραν την αγωνία και την αγανάκτηση  των ασφαλισμένων στα συγκεκριμένα Ταμεία και επεσήμαναν τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση  διάλυσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης Υγείας Πρόνοιας που έχουν περιέλθει.
    Επίσης κατήγγειλαν την πολιτική περικοπών στα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, της δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα Ταμεία και στα Νοσοκομεία, μια κατάσταση επικίνδυνη για την υγεία και την ζωή  χιλιάδων ασφαλισμένων, ζήτησαν να μπει τέρμα στο σκηνικό της ντροπής και της καθημερινής ταλαιπωρίας  των ασφαλισμένων, να εξοφληθούν άμεσα τα οφειλόμενα στους Γιατρούς και τους Φαρμακοποιούς  και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.
     Η  κατάσταση  αυτή είναι αποτέλεσμα της στοχευόμενης πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που οδηγεί στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση, στο χτύπημα των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Η πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης επιτάσσει την οριστική απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη και την υποχρέωση του να παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
   Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, παρά μόνο ότι θα μεταφέρει στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα που τέθηκαν στην συζήτηση….
Το Κλαδικό Συνδικάτο των Ο.Τ.Α  Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών, το Σωματείο ΚΕΑ Αράξου, το Σωματείο Διοικητικών ΑΕΙ Πάτρας και οι Επιτροπές του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, συντονισμένα διεκδικούν :
    - Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ
     - Να  επανέλθουν όλες οι παροχές που περικόπηκαν από το 1992 μέχρι σήμερα.
     - Αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    - Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.
    - Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους.

                                                                                                     Πάτρα 20-7-2011

13/7/11

Kανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων,

Καμία αύξηση ωραρίου των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγγραφής παιδιών προσχολικής ηλικίας στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο για το σχολικό έτος 2011-2012. Mε βάση τα δεδομένα των προηγούμενων χρόνων και την φετινή προσέλευση, φαίνετε ότι εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν έξω από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
  Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, η Δημοτική Αρχή, να εξασφαλίσει την εγγραφή όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να εξασφαλισθεί σε όλα τα παιδιά μια οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση από την παιδική ηλικία.
  Καμία οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί Δημοτική Αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  Για την σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών δεν πρέπει να γίνει αύξηση του ωραρίου των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Η αντεργατική αυτή ρύθμιση πέρα από τις επιπτώσεις στις εργαζόμενες γυναίκες στους παιδικούς σταθμούς, θα έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών. Χτυπιέται ο παιδαγωγικός και κοινωνικός ρόλος των παιδικών σταθμών και καταστρατηγείται το πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας του, μετατρέποντας τους παιδικούς σταθμούς σε παιδοφυλακτήρια. 

Σχετικά με τις εικόνες διάλυσης στο ΤΥΔΚΥ και τον ΟΠΑΔ


Καθημερινά εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται   για να θεωρήσουν τα φάρμακα τους  σχηματίζοντας  ουρές που φθάνουν μέχρι την Μαιζώνος.
Εντάσεις,  λεκτικοί  προπηλακισμοί και όχι μόνο, είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης πολύωρης ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, οι άρρωστοι και το προσωπικό του ταμείου, σκηνικό  που θυμίζει χώρες του τρίτου κόσμου.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρέπει να έλθουν και να δούν το αποτέλεσμα των πολιτικών τους όλα αυτό τα χρόνια, να  νιώσουν περήφανες για το έργο τους αφού κατάφεραν να φθάσουν σε σημείο διάλυσης τα ταμεία μας, με τις περικοπές, την έλλειψη προσωπικού, τη λεηλασία των αποθεματικών μας, το χαράτσωμα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για να υπηρετήσουν φυσικά τα άγια των αγίων της πολιτικής τους, την  ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.
        Βλέποντας την εικόνα στην Μαιζώνος,  η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ευρωμονόδρομου, θα είναι σίγουρα ευτυχείς. Τους καλούμε να έρθουν και να απολαύσουν το καθημερινό βασανιστήριο που υποβάλλουν  σε άρρωστους ανθρώπους, διαπιστώνοντας με τα μάτια τους πως καταρρέει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την πολιτική τους.
Αίσχος και ντροπή σας, είναι η μόνες λέξεις  που ταιριάζει να πούμε.
        Το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ απευθύνεται σε αυτούς που έχουν την δύναμη να καθαρίσουν τον κόπρο του Αυγεία, που είναι οι ίδιοι οι  εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, το προσωπικό των ταμείων, ο ίδιος ο λαός. Όλοι εμείς έχουμε την δύναμη και το συμφέρον να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο που είναι η σκόπιμη πολιτική διάλυσης για να εξυπηρετηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα και να πολλαπλασιάσουν τις καταθέσεις τους στις ξένες τράπεζες, διαλύοντας τη ζωή μας, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια μας.
        Απευθύναμε  κάλεσμα  στους συναδέλφους μας εργαζόμενους, συνταξιούχους και όσα από τα σωματεία και τους συνδικαλιστές του δημοσίου έχουν μείνει όρθια και δεν υπηρετούν  το άθλιο σύστημα και την πολιτική της διάλυσης και του ξεχαρβαλώματος των κατακτήσεων μας, να αντιδράσουμε. Να συντονιστούμε και να βαθύνουμε τους αγώνες. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.  Με πρωτοβουλία του κλαδικού συνδικάτου των ΟΤΑ σας καλούμε σε σύσκεψη την Δευτέρα 18/7/2011 στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, ώρα 8 μμ, να συντονισθούμε γιατί αυτοί που κυβερνούν και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους , το  μόνο φόβο που έχουν, είναι του λαού, που πρέπει χωρίς αυταπάτες να ξεσηκωθεί, να αντιδράσει να απαντήσει στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει με πόλεμο.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Η διοίκηση

11/7/11

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  Ν.ΑΧΑΙΑΣ  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6944656531, 6946585300

                          ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

(κάντε ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ όλο το κείμενο και ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ σε ένα αρχείο word και μετά εκτυπώστε το ) 


Συνάδελφοι-ισσες,
Με αυτή την αίτηση θέλω να γίνω μέλος του συνδικάτου. Έχω τις προϋποθέσεις που απαιτεί το καταστατικό, το οποίο αποδέχομαι ανεπιφύλαχτα.

Όνομα: ................................................................................................................
Επώνυμο: ............................................................................................................
Όνομα πατέρα: ...............................................................................................................
Έτος γέννησης: ............................................................................................................
Κλάδος εργασίας: .............................................................................................................
Σχέση εργασίας…………………………………………………………………………….
Διεύθυνση κατοικίας: ..........................................................................................................
Επωνυμία Δήμου/εργοδότη: ..........................................................................................................
Αρ. Δ. Ταυτ.: ................................................................................................................
Αριθμός  ΙΚΑ/ΤΥΔΚΥ: ........................................................................................
Είσαι μέλος άλλου σωματείου; (ΝΑΙ - ΟΧΙ) .................................................
Ημερ/νία εγγραφής: ..........................................................................................................
Τηλέφωνο: ........................................................................................................
E-Mail: ...............................................................................................................

 Ο/Η Αιτών/ουσα