22/7/13



                                                                             Πάτρα, 22/07/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι
Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στέλνει η διοίκηση του συνδικάτου σε όλους τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στο δρόμο και έδωσαν την μάχη κατά της αντιλαϊκής λαίλαπας, της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας
Καμιά απογοήτευση κανένας εφησυχασμός καμιά επανάπαυση!
Ο αγώνας μας μπορεί να μην είχε άμεσα αποτελέσματα, με την έννοια ότι δεν αποτρέψαμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κανένας αγώνας όμως δεν πάει χαμένος. Βγάζοντας τα σωστά συμπεράσματα  δημιουργούμαι καλύτερες προϋποθέσεις για τις μελλοντικές μάχες.
Μπροστά μας έχουμε νέους αγώνες. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 17-7-13, αποτελειώνουν εργατικά δικαιώματα, ρίχνουν στο καιάδα της ανεργίας χιλιάδες  εργαζόμενους στους ΟΤΑ και την εκπαίδευση, προβλέπουν παραπέρα μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Η φωτιά δεν είναι στο σπίτι του γείτονα, είναι στο δικό μας και θα μας κάψει εάν δεν την σβήσουμε. Εχουμε την δύναμη να την σβήσουμε. 
Καθήκον μας να αξιοποιήσουμε την πείρα από τους αγώνες που κάναμε μέχρι σήμερα, να δούμε θετικές και αδύναμες πλευρές, να βγάλουμε συμπεράσματα, να ανοίξουμε τη συζήτηση για το τι  συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται σήμερα για αποτελεσματικούς αγώνες .
Η συζήτηση αυτή είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει για  να προετοιμαστούμε για τους μελλοντικούς αγώνες που έρχονται. Να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να περάσουμε εμείς στην αντεπίθεση γνωρίζοντας ότι εάν δεν πάρουμε μέτρα ο αντίπαλος θα σκληραίνει τη στάση του και θα  μας εξαθλιώνει με  αντιλαϊκά μέτρα χωρίς  τελειωμό.
Με αυτές τις σκέψεις η διοίκηση του συνδικάτου σε καλεί στη γενική συνέλευση να συζητήσουμε: « ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ-  ΤΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ- ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ »
Στην συνέλευση που θα γίνει Τετάρτη 24 Ιούλη , στις 7:30 το απόγευμα, στην Αγορά του Αργύρη (Αγίου Ανδρέου & Αράτου) καλούμε τα μέλη του συνδικάτου και κάθε συνάδελφο που θέλει να συμμετέχει με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του κλάδου των ΟΤΑ, τη συντονισμένη δράση και τους αγώνες που έρχονται.
Είμαστε ακόμα ζωντανοί, τίποτα δε χάθηκε. Κανένας εφησυχασμός-καμιά επανάπαυση!!! Αυτοί ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, αλλά  εμείς μπορούμε να τους καταργήσουμε, με σκληρή, διαρκή, ταξική πάλη.
Δεν λυγίζουμε!! Συνεχίζουμε…

Ο Λ Ο Ι  σ τ η  Γ Ε Ν Ι Κ Η  Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η
την Τετάρτη 24 Ιούλη , στις 7:30 το απόγευμα,
στην Αγορά του Αργύρη (Αγίου Ανδρέου & Αράτου)


Η διοίκηση του Συνδικάτου
                                                                    

15/7/13

πανασύνδεση κομμένου ρεύματος σε σπίτι άνεργου συναδέλφου




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε παρέμβαση προχώρησε το  Κλαδικό Συνδικάτο των Ο.Τ.Α με την παρουσία και την συμμετοχή του πρόεδρου του σωματείου  των Δημοτικών Αστυνομικών, για την επανασύνδεση κομμένου ρεύματος σε σπίτι άνεργου συναδέλφου,
Απολυμένος με επτά παιδιά, από τα προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας (5μηνα) του Δήμου Πατρέων, με κομμένο ρεύμα 3 εβδομάδες, το συνδικάτο και   οι δημοτικοί υπάλληλοι απαίτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος .

Ο αναπληρωτής διευθυντής κος Ρέππας δήλωσε αναρμόδιος, αρνήθηκε να μας ακούσει και να ασχοληθεί με το πρόβλημα, η αντιπροσωπεία των σωματείων απευθύνθηκε στον διευθυντή κο Καπερώνη.
Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν το ποσό των 114 ευρώ που είχαν καταφέρει να μαζέψουν από συναδέλφους του Δήμου οι οποίοι είναι στον δρόμο και αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και πέτυχαν την επανασύνδεση τουκομμένου ρεύματος .

 Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό που παραδίνονται  στην ιδιωτική πρωτοβουλία και κερδοσκοπία απειλούν την ίδια μας την ζωή, θέτουν ζήτημα επιβίωσης για το λαό.
Δείχνουν την  βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει τα πάντα για να ικανοποιήσει την ακόρεστη δίψα του για κέρδη.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους αυτοί που ασκούν αυτή την βάρβαρη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων.
Η μόνη λύση για τον λαό είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας των πλουτοκρατών, όπου ο λαός θα κατέχει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στο πλαίσιο της δικιά του εξουσίας .    





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

8/7/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ξεσηκωθείτε, όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 10:00 π.μ.
Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν και προχωρούν σε νέες απολύσεις- διαθεσιμότητα,  που την αποκαλούν κινητικότητα, σε φύλακες και  δημοτικούς αστυνομικούς σε αυτή την φάση.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία, αποδεικνύει ότι κανείς εργαζόμενος στους δήμους σήμερα δεν είναι στο απυρόβλητο, δείχνει ότι η φωτιά μπήκε και στο σπίτι μας.
Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ ξεσαλώνουν και συνεχίζουν την άγρια αντιλαϊκή πολιτική τους σε βάρος των εργαζόμενων, στοχοποιούν και τον κλάδο των ΟΤΑ -αποτελειώνοντας  μία και καλή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά-  αφού δεν διστάζουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι ή με ασφαλιστικά μέτρα, με προσωρινούς πίνακες, βαφτίζουν πλεονάζoν το προσωπικό και θα προχωρήσουν  σε διάλυση ολόκληρων υπηρεσιών.
Στόχος τους η ιδιωτικοποίηση, η μεταφορά δραστηριοτήτων από τους Δήμους στους ιδιώτες,  για  να βοηθηθεί  η κερδοφορία του κεφαλαίου να αξιοποιηθούν λιμνάζοντα κεφάλαια, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων.
Σπάμε το φόβο, την απάθεια, την μοιρολατρία, προετοιμαζόμαστε για σκληρούς αγώνες  που αφορούν την επιβίωση των οικογενειών μας. Προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών  - αντεργατικών νόμων.
Έχουμε την δύναμη να αντισταθούμε και να νικήσουμε .
Καλούμε όλους τους εργαζομένους στο Δήμο και την Περιφέρεια να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ τη Δευτέρα 8 Ιούλη και ώρα 10:00 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.  Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη, ώρα 20:00 στην Πλατεία Γεωργίου.
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει νέα συντριπτικά χτυπήματα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
·        Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·        Κανένας μόνος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   
                                     Πάτρα, 07-07-2013
 H Διοίκηση του Συνδικάτου