29/4/15

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1Η ΜΑΗ 2015



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας και το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Πάτρας,  για να τιμήσουν  την Παγκόσμια ημέρα της Εργατικής Τάξης την 1η ΜΑΗ  διοργανώνουν  εκδήλωση με στάση εργασίας 11π.μ έως 1.00μ.μ. την Πέμπτη  30 Απρίλη  στο Δημαρχείο ( Μαιζώνος 108) 1ος όροφος, με ομιλίες και προβολή οπτικοακουστικού υλικού  (φωτογραφίες και βίντεο) και ζωντανή μουσική. Απόφαση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις και την στάση εργασίας  για την 1η ΜΑΗ πήρε και το Σωματείο Οδηγών Χειριστών του Δήμου Πάτρας .
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Η Πρωτομαγιά αυτή δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία. Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα.

 Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ  Π.Α.ΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΠΑΤΡΑ 28 -4-2015

23/4/15

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ την Παρασκευή 24 Απρίλη στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο Πάτρας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ καταδικάζει τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έσπευσε να ικανοποιήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το πάγιο αίτημα των θεσμών (τρόικας) της αρπαγής των αποθεματικών από τους ΟΤΑ και τους δημόσιους φορείς.
Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων αφορά χρήματα που, εκτός από την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, προορίζονται και για την αμοιβή εργαζομένων. Αρνητικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες έχει η δέσμευση αποθεματικών των δήμων και άλλων δημόσιων οργανισμών όσον αφορά τη λειτουργία των δομών υγείας, πανεπιστημίων, παιδικών σταθμών, σχολείων και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών.
Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, στόχο έχουν να συνθλίψουν ακόμα περισσότερο τις λαϊκές ανάγκες προκειμένου να εξυπηρετηθούν ποικιλότροπα τα συμφέροντα και οι «ανάγκες» του κεφαλαίου, τις οποίες σπεύδουν να καλύψουν.
Πρέπει να δώσουμε απάντηση συνολικά σαν τάξη απέναντι στις επιλογές Ε.Ε.- συγκυβέρνησης και εργοδοσίας που ετοιμάζουν νέα επίθεση στα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει.
Οι εργαζόμενοι δε φταίνε για την κρίση του συστήματος, δεν είναι συνυπεύθυνοι, αρκετά πλήρωσαν και μάτωσαν για τα κέρδη των καπιταλιστών. Δε χρωστάνε σε κανέναν και τίποτα.

·       Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.
·       Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων , των Ο.Τ.Α. και των άλλων δημόσιων φορέων.
·       Να επιστραφούν πίσω όσα έχουν δεσμευτεί και να αντικατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια , όπως στην περίπτωση του PSI.

Καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ
την Παρασκευή 24 Απρίλη στις 11πμ
έξω από το Δημαρχείο Πάτρας

Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή
Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!


23/4/2015

22/4/15

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ                                   
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προς τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων:

1.    Καθαριότητας Δήμου Πατρέων
2.    Οδηγών Χειριστών Δήμου Πατρέων
3.    Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων
4.    Σχολικών Φυλάκων Δήμου Πατρέων
5.    Σχολικών Τροχονόμων Δήμου Πατρέων
6.    Σχολικών καθαριστριών – Καθαριστών Πάτρας 
7.    Σωματείο ΚΕΠ
8.    Παράρτημα Δυτικής Αχαΐας Συνδικάτου ΟΤΑ ν. Αχαΐας
9.    Παράρτημα Καλαβρύτων Συνδικάτου Ν Αχαΐας
10.                       ΔΕΥΑΠ

  
  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα απολογισμού, ανασύνταξης  αλλά και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε ότι η εργατική τάξη ότι κέρδισε το κέρδισε με σκληρούς αγώνες σε σύγκρουση με την αστική τάξη, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς της αστικής τάξης.

Η πολιτική της Ε.Ε του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, οι εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην διεκδίκηση, να περάσει στην αντεπίθεση και με την δύναμη των αγώνων να ανοίξει τον δρόμο για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας διοργανώνει σύσκεψη, για την καλύτερη προετοιμασία  της κορυφαίας μέρας για την εργατική τάξη την 1η ΜΑΗ.
Καλούμε τα σωματεία του Δήμου  Πατρέων στην αίθουσα Παμμικρασιατικού Συνδέσμου –Φωκαίας 26, την Πέμπτη 23 Απρίλη στις 12 π.μ


Η διοίκηση



Πάτρα 19-4-15

21/4/15

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.



1) ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
2) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
3) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μάρτη 2015, στα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος. Υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας και από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας και από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Εξαιρούνται  επίσης εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, στις οποίες διατηρεί συμμετοχή το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου αναφέρει ότι «δύνανται να μεταφέρουν» τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Άλλωστε, η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων γίνεται ήδη με αποφάσεις των διοικήσεών τους.   

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ41-20/4/15 επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  α΄ και β΄ βαθμό προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας»
Η κυβέρνηση, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, βάζει χέρι και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών. Την ίδια στιγμή, προχωράει η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με αποφάσεις των διοικήσεών τους.
Αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να καταγγείλει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια της κυβέρνησης και την άρνηση της στο να μη φύγει ούτε ένα ευρω από τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στο λαό της Πάτρας, στους εργαζόμενους  και όχι στους Τραπεζίτες, τους  δανειστές  και στο κεφάλαιο .

ü       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ü       ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
ü       ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ PSI». 

Πάτρα 21-4-15

7/4/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ) Αχαΐας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ –ΟΤΑ στη Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων του Δήμου της Πάτρας έδωσαν τη μάχη της ενότητας του κλάδου .Όμως η πλειοψηφία του Δ.Σ του σωματείου υπαλλήλων, ( ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ-ΣΥΡΙΖΑ) έγραψαν στα «παλιά της τα παπούτσια» την απόφαση του ανώτερου οργάνου που είναι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Επέβαλαν με το «έτσι θέλω»  την δική τους θέληση για μια κάλπη μόνο των μονίμων και των ΙΔΑΧ, αποκλείοντας από τις εκλογές  του συμβασιούχους  που δουλεύουν στο δήμο  8-10 χρόνια .Δεν παρέδωσαν τις  καταστάσεις μελών στην Εφορευτική Επιτροπή με όλες τις μορφές εργασίας. Μάλιστα διέγραψαν από το μητρώο συναδέλφους συμβασιούχους (ΙΔΟΧ) που στο παρελθόν είχαν γραφτεί στο Σύλλογο.

Η στάση τους δείχνει ότι θέλουν να κρατήσουν το κίνημα και τους εργαζόμενους διασπασμένους και ανίσχυρους. Οι δυνάμεις αυτές προσπαθούν να δυναμιτίσουν τις εκλογικές διαδικασίες και να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί φοβούνται την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων .
Θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα να καταθέσει τα όπλα, να μην διεκδικεί να παραιτηθούμε από τους αγώνες, να στηρίξουμε την κυβέρνηση και την αστική τάξη, γιατί όπως λένε αν «διεκδικήσουμε αιτήματα αυτό θα οδηγήσει σε ασφυξία την κυβέρνηση». Ο νέος και παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός δείχνει το πρόσωπο του, θρασύς και απροκάλυπτος, αντιδημοκρατικός.

Συναδελφοι,
Σήμερα χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα αντεπιτεθεί, για την ανάκτηση των απωλειών μας. Έχουμε ανάγκη για ένα μαζικό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο  σε σύγκρουση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα  ενάντια στους «θεσμούς Ε.Ε. , ΔΝΤ» διεκδικώντας μια οικονομία που θα λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Στηρίξτε, ενισχύστε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ την μόνη δύναμη που με συνέπεια ανοίγει τον δρόμο του αγώνα της ενότητας της πάλης των εργαζομένων. Οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν από τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ – ΟΤΑ θα μεταφέρουν  το μήνυμα της ενότητας των εργαζόμενων στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ , ΙΔΑΧ , ΜΟΝΙΜΟΥΣ στο δήμο Πατρέων, στις εκλογές Μ. Τρίτη 7 Απρίλη .
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ .
ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ

Πάτρα 6-4- 2015

2/4/15

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΗ Γ.Σ.του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ




      
Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ) Αχαΐας



Συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των υπάλληλων του Δήμου της Πάτρας που υπερψήφισε την πρόταση –απόφαση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, στήριξης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας για τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο των ΟΤΑ.

Η απόφαση της συνέλευσης είναι χαστούκι στις σειρήνες της υποταγής του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων που αρνήθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ να στηρίξει το πλαίσιο αιτημάτων. Έδωσε την μάχη μέσα στην συνέλευση να μην ψηφιστούν και οι δυο πολύ σημαντικές προτάσεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Α) Να στηθούν δυο κάλπες για τις εκλογές αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Να ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι συμβασιούχοι, χωρίς όμως τον κίνδυνο αποκλεισμού  σωματείων και αντιπροσώπων όπως έκαναν στο προηγούμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέλει τον κλάδο διασπασμένο και ανίσχυρο να ορθώσει ουσιαστική αντίσταση απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα.

Β)Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι στηρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, το σκεφτικό και το πλαίσιο αιτημάτων. Η Γενική Συνέλευση απέρριψε την θέση που διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΕΑΜ-ΣΥΡΙΖΑ ότι αν «διεκδικήσουμε αιτήματα αυτό θα οδηγήσει σε ασφυξία την κυβέρνηση που αυτό πρακτικά σημαίνει να παραιτηθούμε από τους αγώνες και να στοιχειθούμε  πίσω από την κυβέρνηση και την αστική τάξη.

Η απόφαση της συνέλευσης των ίδιων των εργαζομένων είναι σημαντική γιατί ανοίγει τον δρόμο ενότητας όλων των εργαζομένων, της ενιαίας πάλης με στόχο την αντεπίθεση για την ανάκτηση των απωλειών, για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα πρωταγωνιστεί στον αγώνα για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου. Για μαζικό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο  σε σύγκρουση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα  ενάντια στους «θεσμούς Ε.Ε. , ΔΝΤ» διεκδικώντας μια οικονομία που θα λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Στηρίξτε, ενισχύστε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ την μόνη δύναμη που με συνέπεια ανοίγει τον δρόμο του αγώνα της ενότητας της πάλης , της αντεπίθεσης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ στο δήμο Πατρέων, στις εκλογές Μ. Τρίτη 7 Απρίλη στο Μ.Λ.Τ. πλατεία Γεωργίου:

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.



ΠΑΤΡΑ, ΑΠΡΙΛΗΣ 2015