28/5/15

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 4-ΙΟΥΝΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνάδελφοι /σες,
     Οι διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης με τους «θεσμούς¨» Ε.Ε – ΔΝΤ- Ε.ΚΤ είναι φανερό  ότι γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων. Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: Ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα.. Η κοινή δήλωση Τσίπρα Γιούνγκερ αποτελούν προάγγελο μιας νέας συμφωνίας λαιμητόμου για το λαό , ενός νέου μνημονίου. Η παγίωση της φτώχιας δεν είναι έντιμος συμβιβασμός όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο. Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα και οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.
Εδώ και τώρα να ξεσηκωθούμε. Να κινητοποιηθούμε άμεσα .
Να προετοιμαστούμε τώρα για ΑΠΕΡΓΙΑ παντού ενωμένοι  !
Γι αυτό καλούμε σε σύσκεψη, τα μέλη των Δ.Σ των σωματείων και συναδέλφους, στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο, Φωκαίας 26, στις 4 Ιουνη στις 7 μ.μ. με σκοπό τον συντονισμό και την ενιαία δράση των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, για να προετοιμάσουμε τους εργαζόμενους του κλάδο με αποφάσεις των σωματείων- περιοδείες –ενημέρωση – συζήτηση και να κατεβούμε συγκροτημένα  στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στις 11 Ιούνη  στην πλατεία Γεωργίου στις 7 μ.μ
Να αντιπαλέψουμε το νέο μνημόνιο ! Να ματαιώσουμε την αντιλαϊκή συμφωνία!
Προς :  
1)                  Σωματείο εργαζομένων καθαριότητας  Δήμου Πάτρας
2)                  Σωματείο υπαλλήλων Δήμου Πάτρας
3)                  Σωματείο Οδηγών Χειριστών
4)                  Σωματείο σχολικών  καθαριστών – καθαριστριών
5)                  Σωματείο σχολικών φυλάκων
6)                  Σωματείο σχολικών Τροχονόμων
7)                  Σωματείο ΚΕΠ
8)                  Σωματείο ΔΕΥΑΠ –Πάτρας
9)                  Διοίκηση Παραρτήματος Κλαδικού Συνδικάτου, Δυτικής Αχαΐας 
10)              Διοίκηση Παραρτήματος  Κλαδικού Συνδικάτου,  Καλαβρύτων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
                                                                                                                                   ΠΑΤΡΑ 26-5-15

5/5/15

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ



Πάτρα 5-5- 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ν Αχαΐας, κήρυξε 5ωρη στάση εργασίας για τις εργαζόμενες καθαρίστριες ΙΔΟΧ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την Τετάρτη 6/5/2015, από την έναρξη του ωραρίου προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις κο Κατρούγκαλο.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ,

    Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων καθαριστριών που είναι κομμάτι του κλάδου μας που βιώνουν καθημερινά χρόνια τώρα τον ασφαλιστικό εργασιακό μεσαίωνα, με μισθούς πείνας. Ο αγώνας των καθαριστριών πρέπει να γίνει αγώνας όλου του κλάδου των ΟΤΑ .  Οι αιτίες για τα προβλήματα των εργαζομένων είναι ίδιες, είναι οι πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και καταστρέφουν τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση αλλά και γενικότερα την Εργατική Τάξη.

    Ο αγώνας του κλάδου επιβάλλεται να είναι ενωμένος συντονισμένος  με ταξική αγωνιστική κατεύθυνση, για την διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ανάκτηση των απωλειών μας. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καθαριστριών για σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν,
όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμα μας σήμερα!
ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ -ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ