14/11/16

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Συνάδελφοι,
Λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενάντια στην χούντα που επιβλήθηκε στη χώρα μας με την στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η επίσκεψη του αμερικάνου προέδρου στην Αθήνα. Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προσπάθειά της να παρουσιάσει την επίσκεψη Ομπάμα ως ένα γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο για τα συμφέροντα του λαού μας, ασελγεί πάνω στην συλλογική ιστορική μνήμη  προσπαθώντας να αθωώσει και να νομιμοποιήσει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο ελληνικός λαός καθώς και όλοι οι λαοί της ευρύτερης περιοχής μας έχουν βιώσει στο πετσί τους και βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα των αμερικανονατοικών επεμβάσεων. Ας θυμηθούμε συνάδελφοι τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ στη Λιβύη στη Συρία, την δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο την εμπλοκή ελληνικών στρατευμάτων σε περιφερειακούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την συνεχιζόμενη κατοχή στη Κύπρο.

Σε μια εποχή γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης και έντονων ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η περεταίρω εμπλοκή της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς μόνο νέα βάσανα και κινδύνους προμηνύει για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Παράλληλα η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, εξαπατούν συνειδητά τον λαό, λέγοντας ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. γίνονται προς όφελος του λαού, για το εθνικό συμφέρον. Η πραγματικότητα όμως άλλα δείχνει. Πόλεμοι, προσφυγιά, μετανάστευση,  φτώχεια, νέες θερμές εστίες που μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με την συμμετοχή της Ελλάδας.  

Συνάδελφοι, τώρα είναι ανάγκη το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα να βγει μπροστά, να αποκαλύψει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να αποτρέψει την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Να αναδείξει ότι μόνο η πάλη των λαών ενάντια στο  καπιταλιστικό σύστημα που γεννά   πολέμους και προσφυγιά μπορεί να φέρει πραγματική ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. 

Συνάδελφοι, σας καλούμε να καταδικάσουμε την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου και να τον κηρύξουμε ανεπιθύμητο στην χώρα μας. Να καταγγείλουμε τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας πρόσφυγες και μετανάστες.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30 Μ.Μ.
ΠΑΤΡΑ,14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας