8/12/16

ολοι και ολες στην λαικη κινητοποιηση 9-12-16

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, και θα καταλήξει στο μόλο της Αγίου Νικολάου.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το Συνδικατο εργαζομένων ΟΤΑ Νομου Αχαΐας αποφάσισε να συμμετάσχει στην λαϊκή κινητοποίηση που οργανώνει Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, τους νέους τις νέες αποφασιστικά μαζικά να πάρουν μέρος στην λαϊκή κινητοποίηση. Οι αντιλαϊκές  κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του Κεφαλαίου καθώς και με τους πρόσφατους νόμους του Κράτους ως προς το προσωπικό, με αναστολή των προσλήψεων  και τις μειώσεις των αποδοχών μας εφαρμόζονται πλήρως και με όλο και μεγαλύτερη ένταση.  Έχουμε μείωση προσωπικού, εντατικοποίηση στην εργασία, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικών υπηρεσιών, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων. Καταργείται η σταθερή μόνιμη εργασία και αντικαθίσταται με προσωρινούς εργαζόμενους από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας, αλλεπάλληλες συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, ή από «εθελοντική» εργασία.  

Η μεγάλη ΟΔΕΙΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ από την Πάτρα –Αθήνα έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη για τα σωματεία που συμμετείχαν, τους εργαζόμενους και τους ανέργους !
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΑΙ !! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΙΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
·        Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό .
·        Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. ΟΧΙ στην απελευθέρωση των απολύσεων.
·        Απαιτούμε από την κυβέρνηση, άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
·         Έκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων ενόψει Χριστουγέννων.
·        Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκό σπίτι.
·        Καμια πληρωμή χρεών σε τράπεζες εφορία για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
·        Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.
·        Καταργηση των δουλεμπορικών γραφείων και των ΜΚΟ που θησαυρίζουν στις πλάτες των ανέργων.

                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


7/12/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας