23/2/16

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων μας, στη μεγαλειώδη απεργία



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων μας, στη μεγαλειώδη απεργία της Πέμπτης 4/2, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη Απεργία.

Ενώ η εργατική τάξη και λαός μας δίνει την κορυφαία μάχη του ασφαλιστικού που αφορά την ίδια την ζωή μας, την ίδια στιγμή,  να τι θέση κράτησαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ , το  ΣΕΑΜ (ΣΥΡΙΖΑ  και Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση, απέναντι στην απεργία:

·                      Το πρώτο  σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση, από τη στιγμή που  εκλέχτηκε ο  ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, έπαψε να  συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Βέβαια πρωτοστατεί στις υπογραφές στήριξης της Κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που ψηφίζονταν το 3ο και χειρότερο μνημόνιο. Στις απεργίες η επικεφαλής της παράταξης Β. Παπατσώρη, όταν δεν κάνει ανοιχτά απεργοσπασία  φροντίζει να βάζει συνδικαλιστική άδεια .


·                      Ο δεύτερος εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ –ΣΕΑΜ στο Δ.Σ των υπαλλήλων του Δήμου, δήλωσε πως «συμμετέχουμε στην απεργία στηρίζοντας την Κυβέρνηση». Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου Υπάλληλων του Δήμου ο εκλεγμένος στο Δ.Σ  και στην ΑΔΕΔΥ, Κ. Ροπαλίδης, στην ομιλία του μας είπε ότι, «το νέο ασφαλιστικό χτυπάει τους μεγαλοαγρότες και μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοδικηγόρους, αποκαλώντας τους μάλιστα  ¨παρασιτική βάση¨ και τους αγρότες φασίστες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους και να μην ξεκληριστούν  ως κλάδος.


Σαν γνήσιοι εκπρόσωποι τύπου της Κυβέρνησης, θέλουν να μας πείσουν πως το ασφαλιστικό που φέρνει η Κυβέρνηση του 3ου μνημονίου είναι φιλολαϊκό.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τι θέση παίρνουν στα Δ.Σ και σε όλα τα όργανα που εκλέγονται οι εκπρόσωποι τους. Το εργατικό κίνημα θα απομονώσει τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να σταθεροποιηθεί πολιτικά το σαπισμένο σύστημα τους με το νέο δίπολο ( ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ)  που θέλουν να αντικαταστήσουν τον  ξεπερασμένο παλιό δικομματισμό.!! Οι εργαζόμενοι , οι αγρότες, οι επαγγελματίες της πόλης και του χωριού και η νεολαία, θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.

Συνάδελφοι-ισσες

Δεν ξαφνιάζει κανέναν η στάση των τυχοδιωκτών συμβιβασμένων τώρα που πέταξαν πλήρως τις μάσκες του δήθεν φιλεργατισμού και προοδευτικού με αριστερή φρασεολογία. Τη στάση αυτή χρησιμοποιούσαν χρόνια για να ξεγελάσουν σπέρνοντας σύγχυση για την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των αγώνων. Σήμερα  έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και ζητάνε από τους εργαζόμενους  να στηρίξουν την κυβέρνηση του τρίτου και ποιο σκληρού μνημονίου.



Όμως κανέναν δεν πρέπει να ξαφνιάζει αυτή η στροφή. Πάντα έτσι ήταν. Στυλοβάτες του συστήματος. Μέσα στο κίνημα ήταν χρήσιμοι να αποπροσανατολίζουν για  την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των αγώνων , οδηγώντας σκόπιμα τη δυσαρέσκεια και την οργή  σε κατευθύνσεις ακίνδυνες για το σύστημα και επικίνδυνες για το λαό και το κίνημα του. Φανατικοί αντίπαλοι ήταν μόνο  με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις  του ΠΑΜΕ 

Μόνο που παλιά μπορούσαν να ξεγελάσουν, γιατί άλλοι έπαιζαν τον ρόλο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλιστή, κάνοντας την βρώμικη δουλειά στήριξης της κυβέρνησης και υπονομεύοντας τους αγώνες. Τώρα που αυτοί ξεσκεπάστηκαν  , ανέλαβαν οι ίδιοι το  ρόλο τους, πετώντας  τις μάσκες και  ζητώντας με θρασύτητα αυτό που δεν τόλμησε ο παλιός κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός .


Ζητούν ανοιχτά τη στήριξη της κυβέρνησης στα μέτρα σφαγή! Ζητούν την συναίνεση και την υποταγή  του εργατικού κινήματος στις αξιώσεις του κεφαλαίου και της Ε.Ε.. και στην διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού απάτης, για να έχει  σταθερότητα το σύστημα τους. Δηλαδή ζητούν από τον εργαζόμενο  να γίνει αυτόχειρας.

Συνάδελφε-ισσα
Τώρα έχεις πείρα και ξέρεις:
·                      Αυτοί που σε δουλέψανε με την γραμμή της αντιμνημονιακής συσπείρωσης για ανατροπή της κυβέρνησης που παίξανε με την δίκαιη οργή σου στα παιχνίδια της κυβερνητικής εναλλαγής του συστήματος.
·                       Αυτοί σου κρύβανε τον πραγματικό σου εχθρό την αστική τάξη την κρίση του καπιταλισμού την ΕΕ αυτοί σήμερα, σε καλούν να σκύψεις πλήρως το κεφάλι να δεχτείς να περάσουν τα  μέτρα οδοστρωτήρας.
·                       Το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα το χειροκροτούν μόνο ο ΣΕΒ οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και οι   ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ


Τώρα πια ξέρεις, πάρε θέση στον αγώνα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέα 48ωρη απεργία όποτε τολμήσουν να φέρουν για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Να  τους σταματήσουμε αυτός ο νόμος να μην μπεί  ποτέ στην βουλή.

Με οργάνωση , με μαζικούς αγώνες , στοχεύοντας σωστά στο δρόμο της ανατροπής με εμπιστοσύνη στην δύναμη μας να ξεσηκωθούμε με σύνθημα όχι στο νόμο λαιμητόμο.

Όλοι στους αγώνες όλοι στους δρόμους.


Το  Διοικητικό Συμβούλιο


Πάτρα 20-02-2016

15/2/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας καταδικάζει και συμπαραστέκεται στην απολυμένη συναδέλφισσα της  εταιρείας HELLENICA Α.Ε. (Seventeen, Radiant) που στεγάζεται στο κατάστημα Hondos Center στην Πάτρα. Η Εταιρεία προχώρησε σε εκδικητική απόλυση προφασιζόμενη περικοπές.
Η συγκεκριμένη απόλυση είναι δίωξη για ενεργή συνδικαλιστική δράση. Γι΄ αυτό είναι παράνομη και καταχρηστική. Η συναδέλφισσα θέλησε να δώσει το παρόν στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, δηλώνοντας απεργός, για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αιτήματος να παρθεί πίσω το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να την τιμωρήσει παραδειγματικά, μιας και κανένα άλλο παράπονο δεν είχε εκφραστεί ποτέ για την υπάλληλο, αφού τη διέκρινε η εργατικότητα, η εντιμότητα, και η συναδελφικότητα.
Η απόλυση που επιδιώκει να κάνει η εταιρεία γίνεται για να τρομοκρατηθούν όλοι οι συνάδελφοι, ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν ανάστημα απέναντι στις μεγάλες πολυεθνικές, και στην κυβέρνηση που χαντακώνουν τη ζωή μας. Οι απολύσεις και η φτώχεια είναι η μόνη προσφορά που μπορεί να κάνει το σύστημα αυτό, που μας θέλει ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα ώστε να εξυπηρετούνται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να αυξάνεται η χλιδή του.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η κάθε εταιρεία από αυτές αξιοποιεί το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις διαχρονικά, απολύοντας παλιούς εργαζόμενους για να πάρουν νέους πιο ευέλικτους και πιο φτηνούς, με ατομικές συμβάσεις, χωρίς συλλογικά διακαιώματα. Επομένως κανένας εργαζόμενος δεν έχει εξασφαλισμένο μέλλον όσο συγκαταβατικός και αν είναι με την εργοδοσία.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την απολυμένη συναδέλφισσα, να δείξουν τώρα την αλληλεγγύη τους. Το σωματείο μας αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία που παλεύουν με το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ανακαλέσει την απόλυση η εταιρεία. Αν δεν επιστρέψει η εργαζόμενη στην δουλειά της.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ & ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ!
ΤΟ Δ.Σ
Πάτρα 15-02-2016

12/2/16

Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε. Τώρα να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης

Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε. Τώρα  να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης


Το συνδικάτο  χαιρετίζει τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στον αγώνα την απεργία της 4ης Φλεβάρη . Χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, που ενωμένοι συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια έβαλαν μεγάλα εμπόδια στο πέρασμα του ποιο απεχθούς νόμου ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση που είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση και αφορά την ίδια μας την ζωή..
Συνάδελφοι
Ο δρόμος της ταξικής πάλης, του  οργανωμένου αγώνα για την απόκρουση των μέτρων και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών είναι ο δικός μας μονόδρομος, σε αντίθεση με τους «μονόδρομους» του κεφαλαίου ι της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν.
Η μαζικότητα και ο δυναμισμός των κινητοποιήσεων μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία. Δίνουν ώθηση για τη συνέχιση και  κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου.
Η απεργία, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα της αγροτιάς, οι αγώνες και κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, όλο αυτό το διάστημα, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι το σχέδιό της είναι δήθεν δίκαιο και  στηρίζει τους αδύνατους, τη στιγμή που μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι μεγαλέμποροι της Υγείας, η μεγαλοεργοδοσία . Γι' αυτό άλλωστε και όλοι αυτοί στηρίζουν το σχέδιο της κυβέρνησης.
Αποτελούν την καλύτερη απάντηση και στα κόμματα εκείνα, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, που υποκριτικά αντιδρούν ενώ έχουν  στηρίξει με την ψήφο τους το τρίτο μνημόνιο.  Αυτά τα κόμματα και μαζί τους ο παλιός και  νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός  προσπαθούν να μπερδέψουν τους εργαζόμενους στηρίζοντας τις εναλλαγές  και τα διάφορα σενάρια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού . Να αλλάζουν όλα παραμένοντας ίδια.
Είναι ξεκάθαρο και κανείς δεν πρέπει να την πατήσει πέφτοντας  στην  παγίδα με τα νέα κάλπικα  διλήμματα τα  δίπολα που στήνονται ως αριστερά - δεξιά,  - λαϊκιστές- Τσίπρας – Μητσοτάκης που έχουν ως στόχο να κρύψουν την ταύτιση των κομμάτων εκείνων που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ.
Πρέπει να πέσει στο κενό ο εκβιασμός της κυβέρνησης ότι οι αγώνες  οδηγούν σε «αποσταθεροποίηση», εννοώντας ουσιαστικά τις δυσκολίες που βάζουν οι  αγώνες στην κυβέρνηση  να εφαρμόσει τα μέτρα - λαιμητόμο. Η σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, όπως αποδείχτηκε   είναι η μεγαλύτερη αστάθεια για  τα δικαιώματά μας αφου έχουν το χρόνο και την σταθερότητα να μας τσακίζουν. Σημαίνει να το βουλώσουμε  να υποταχτούμε.  Εργατικό - λαϊκό κίνημα στο δρόμο του αγώνα σημαίνει ότι δεν φοβόμαστε βάζουμε  δυσκολίες στο αστικό πολιτικά  σύστημα  δημιουργούμε  ρωγμές βάζουμε εμπόδια, και συγκεντρώνουμε  δυνάμεις για ριζικές ανατροπές.
Εχουμε πλούσια πείρα πλέον. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μεγάλοι αγώνες και κινητοποιήσεις, όμως η γραμμή που επικράτησε ήταν η ρηχή αντιμνημονιακή γραμμή, που ξεγελούσε και απέδιδε τα μέτρα σε κάποιες υποτελείς κυβερνήσεις και καλλιεργούσε συνειδητά  αυταπάτες ότι, αν αλλάξει η κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν  για το λαό.
Αυτοί  οι αγώνες εξάντλησαν τη δυναμική τους στο να φύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το  χειρότερο είναι ότι  οδήγησαν τους εργαζόμενους σε  αναδίπλωση  απογοήτευση στον καναπέ . Έδωσαν χρόνο στο σύστημα να συνεχίσει την επίθεση που θα ολοκληρωθεί με μισθούς πείνας συντάξεις προνοιακά επιδόματα τσακισμένα κοινωνικά δικαιώματα . Τελικά σκλάβοι στον 21ο αιώνα.
Μετά την μεγάλη απεργία σήμερα, υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στη συσπείρωση, στη μαζικότητα, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης με ήττα του κυβερνητικού εργαδοτικού συνδικαλισμού παλιού και νέου,  που θα δώσει ώθηση στους  αγώνες υπέρ της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής γραμμής για  ρήξη και ανατροπή όχι μόνο των κυβερνήσεων αλλά συνολικά  της πολιτικής που υπηρετεί την στρατηγική του κεφαλαίου . Σε αυτό το δρόμο η ενίσχυση της  κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης μαζί με αυτοαπασχολούμενους  τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό που μας διαιρεί μας διασπά μας αποδυναμώνει .
Αυτή η συμμαχία είναι όρος για την αποτελεσματικότητα των αγώνων που μπορούμε  να καθυστερούμε αντιλαϊκά μέτρα, να βάζουμε εμπόδια, να διεκδικούμε βελτίωση της ζωής μας, να έχουμε κατακτήσεις να ανατρέψουμε τελικά  την πολιτική και την εξουσία των λίγων.
Το συνδικάτο με αισιοδοξία καλούμε τα ΔΣ να αποφασίσουν  μαχητική κλιμάκωση με 48ωρη με αιχμή το ασφαλιστικό . Καλούμε να κρατήσουν και ενισχύσουν το αγωνιστικό φρόνημα  να σταθούμε όλοι  στο πλευρό των αγροτών.             ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ  ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

12 2 2016                                                                                              το ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου.