23/11/16

Δήλωση της Δ.Α.Σ- ΟΤΑ για τα απαράδεκτα συκοφαντικά δημοσιεύματα .




  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δήλωση της Δ.Α.Σ- ΟΤΑ για τα απαράδεκτα συκοφαντικά δημοσιεύματα .
Είναι προφανή ότι αυτά που γράφει σε ιστοσελίδες ο κ. Θεοδωρόπουλος και η παράταξή του που πρόθυμα τον φιλοξενούν σε αυτές, σε αντίθεση με μας που «θάψανε» την απάντηση μας για τα νεκροταφεία , ότι τα γραφόμενα καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, είναι ωμά ψέματα και διαστρέβλωση ανάλογη του ήθους και του ύφους του συντάσσοντα.  Πιο συγκεκριμένα με  το σύλλογο των υπαλλήλων που ισχυρίζεται ότι διαλύουμε συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Ο κ. θεοδωρόπουλος με αυτά που γράφει  περιγράφει αυτά που γίνονταν στην περίοδο της συγκατοίκησης και συνεργασίας του με την ΠΑΣΚΕ όπου αυτές οι δυνάμεις είχαν διαλύσει  κυριολεκτικά το σύλλογο , που συμπεριφέρονταν ως ιδιοκτήτες του χωρίς γραφεία  χωρίς πρακτικά που τον συνεδρίαζαν κάθε τρεις μήνες που περνούσαν χρόνια για να κάνουν μία  συνέλευση που η λέξη απεργός ήταν άγνωστη αφού μάθαιναν τους εργαζόμενους να φυγομαχούν στις απεργίες , με άδειες στον καναπέ τους .
Σήμερα μέσα στο σύντομο διάστημα των πέντε μηνών που η ΔΑΣ ανέλαβε την πρώτη ευθύνη ο σύλλογος ανασυντάσσεται ,απέκτησε γραφεία , κρατά πρακτικά , οργανώνει  την  ενημέρωση των εργαζομένων πραγματοποιεί συνελεύσεις είναι κοντά στους εργαζόμενους. Άμεσα προχωρά στην εκλογή  Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας  που είχαν διαλύσει από το 2011 Αυτά στενοχωρούν το κ. θεοδωρόπουλο που επιτίθενται για να δημιουργήσει εντυπώσεις με την Γκαιμπελική λογική ότι όσο περισσότερα  ψέματα πούμε τελικά κάτι θα μείνει.
Όσον αφορά τα νεκροταφεία και το  εξοργιστικό ότι  εκβιάζονται και απειλούνται εργαζόμενοι  ενώ για τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν  προσπαθεί να παρουσιάσει σαν αποτέλεσμα της  δικής  του παρέμβασης. Τίποτα ποιο ξένο από την πραγματικότητα  οι παραπάνω ισχυρισμοί!  Είναι χυδαία ψέματα.
Κανένας εργαζόμενος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται και καμιά επαφή δεν είχαν  τα στελέχη της ΔΑΣ και  ο πρόεδρος του συλλόγου με τους υπογράφοντες . Το γιατί δρομολογήθηκαν τώρα αλλαγές είναι φυσικό να συμβαίνει αφού τώρα  ο σύλλογος πράγματι  ασχολήθηκε με το πρόβλημα  ανέδειξε τις αιτίες του με παρεμβάσεις και προτάσεις .
Αυτά με σοβαρότητα και  όχι σε πνεύμα αθρωποφαγίας και συγκάλυψης όπως κάνει ο υπογράφων  και ορισμένοι που έχουν συμφέροντα στο χώρο και τίποτα δεν θέλουν να αλλάξει. Η  παράταξη  του κ. θεοδωρόπουλου και στελέχη τους είναι συνυπεύθυνοι  για  την κατάσταση στα νεκροταφεία που ασχολούνται και εισαγγελείς και απειλούσε το δημόσιο χαρακτήρα με εκτεθειμένους  τους εργαζόμενους. Οι παρεμβάσεις του συλλόγου δημιουργούν αποτέλεσμα τα πράγματα αλλάζουν.
Όσο για την 17 Νοέμβρη που υποτίθεται ότι δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη, στην συνεδρίαση που αποχώρησαν ΣΕΑΜ και ΠΑΣΚΕ για να μην πραγματοποιηθεί , εκμεταλλευόμενοι την  συνηθισμένη καθυστέρηση προσέλευσης.
Τον συμβουλεύουμε να ρίξει  μια νέα ματιά στην  πρόσκληση  στο δεύτερο  θέμα και θα  διαπιστώσει  το αντίθετο.  Όμως εξωφρενικός  είναι ο ισχυρισμός ότι δεν …  τολμούσαμε να το θέσουμε ως θέμα την 17 Νοέμβρη !!!!! αυτά γράφει ο  απολογητής της κυβέρνησης του 3ου μνημονίου που φαίνεται και αυτοπαρουσιάζεται να τιμά το πολυτεχνείο όταν η  κυβέρνηση του συμμετέχει σε Νατοϊκούς σχεδιασμούς και πολέμους μετατρέποντας το Αιγαίο σε Νατοϊκή  θάλασσα , σχεδιάζουν τον διαμελισμό της Κύπρου κλπ.
Αν αυτό ήταν το πνεύμα του πολυτεχνείου τότε  καταλαβαίνουμε γιατί προκαλούν οργή  και αντιδράσεις βίαιες  οι εκπρόσωποι του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που προκαλούν  ανοιχτά πλέον με ψέματα, θράσος και  Γκαιμπελισμούς.
Τέλος , επειδή το δημοσίευμα βρίθει στο σύνολο του ανακριβειών ψεμάτων διαστρέβλωσης που είναι αδύνατο να απαντηθούν χωρίς να κουράσουμε, που  αντιστοιχούν στα ναυάγια της ταξικής πάλης που από ‘’την νιότη έδειχναν ότι θα γινόταν άλλοι’’ που χρόνια έχουν πιαστεί  από τις σάπιες σανίδες του συστήματος  και το υπηρετούν. Για την  ΔΑΣ  η καλύτερη απάντηση είναι να στρέψουμε  την προσοχή μας στην απεργία της Πέμπτης και στην συνέλευση της  Τρίτης που οργανώνουμε για να πετύχει η  απεργία που θα εκλέξει και Ε.Ε. για την εκλογή Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
Αυτά απασχολούν την ΔΑΣ ΟΤΑ γι αυτό και το μίσος των  εκπροσώπων του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που παρά τις προσπάθειες τους να σβήσουν και να ξεμπερδεύουν με το ταξικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια με την στήριξη των δημοτικών αρχών   σήμερα  το βλέπουν να ανασυντάσσεται να φουντώνει σε όλα τα σωματεία του Δήμου ενώ οι ίδιοι καταποντίζονται. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση και είναι των ίδιων των εργαζομένων που οργανώνουμε κάνουμε βήματα μπροστά, με αντεπίθεση διεκδικώντας της ζωή που μας αξίζει αφήνοντας πίσω τα ναυάγια της ταξικής πάλης πίσω!                                        ΠΑΤΡΑ, 21-11-2016                                                                                              
 

17/11/16

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Κλιμακώνουμε με γενική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη!

Συνάδελφοι /σσες
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέα αντεργατικά μέτρα. Καλούμε τους εργαζόμενους των ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, αποφασιστικά, μαχητικά να οργανώσουμε την συμμετοχή μας ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων, αορίστου και εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα! Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων.  Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.
Ετοιμάζονται να φέρουν:
§   Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
§   Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
§   Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
§   Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
§   Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
§   «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
§   Νέο συνδικαλιστικός νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Ειδικά στο κλάδο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Όπου η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υπερισχύουν οι κυβερνητικές , μνημονικές δυνάμεις υιοθετούν πλήρως τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εφευρίσκουν και νέους τρόπους για να χτυπήσουν τη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μέσα από διάφορα δουλεμπορικά γραφεία που νοικιάζουν τους συναδέλφους για 400 και 500 ευρώ.


 Εξακολουθούν να κάνουν τη βρώμική δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων αλλά και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Μάλιστα το θράσος τους, η κοροϊδία τους απέναντι στους εργαζόμενους είναι απίστευτη. Από την μία δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ των εργαζόμενων και από την άλλη απειλούν τους συναδέλφους συμβασιούχους ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να χτυπήσουν τη νίκη που με τον αγώνα τους κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα δηλαδή το δικαίωμα τους στη δουλειά.
ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
Την ίδια ώρα με σχεδιασμό από τα κυβερνητικά γραφεία οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σιγοντάρουν την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων. Με στημένα ενδοπαραταξιακά καβγαδάκια διασπούν την ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ορίζοντας διαφορετικές μέρες απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στην ίδια ακριβώς ρότα και οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις κοροϊδεύουν με το παιχνίδι της καλής ΑΔΕΔΥ και της κακής ΓΣΕΕ, όπως ακριβώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κορόιδευε με την καλή αριστερή και κακή δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κόντρα σε αυτή την σαπίλα του ο εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, 530 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατέθεσαν το πόρισμα των εργαζομένων! Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης!
Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε, μπρος ολοταχώς, απαιτώντας δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Οργώνουμε τους τόπους δουλειάς, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, με απεργιακές αποφάσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με μαζικές γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, με ενημερωτικό υλικό σε κάθε τόπο δουλειάς.
Να μην μείνει εργαζόμενος που να μην κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης. Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, κανένα γραφείο καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει! 

Κλιμακώνουμε με γενική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Πάτρα, 16/11-16

14/11/16

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Συνάδελφοι,
Λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενάντια στην χούντα που επιβλήθηκε στη χώρα μας με την στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η επίσκεψη του αμερικάνου προέδρου στην Αθήνα. Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προσπάθειά της να παρουσιάσει την επίσκεψη Ομπάμα ως ένα γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο για τα συμφέροντα του λαού μας, ασελγεί πάνω στην συλλογική ιστορική μνήμη  προσπαθώντας να αθωώσει και να νομιμοποιήσει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο ελληνικός λαός καθώς και όλοι οι λαοί της ευρύτερης περιοχής μας έχουν βιώσει στο πετσί τους και βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα των αμερικανονατοικών επεμβάσεων. Ας θυμηθούμε συνάδελφοι τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ στη Λιβύη στη Συρία, την δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο την εμπλοκή ελληνικών στρατευμάτων σε περιφερειακούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την συνεχιζόμενη κατοχή στη Κύπρο.

Σε μια εποχή γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης και έντονων ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η περεταίρω εμπλοκή της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς μόνο νέα βάσανα και κινδύνους προμηνύει για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Παράλληλα η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, εξαπατούν συνειδητά τον λαό, λέγοντας ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. γίνονται προς όφελος του λαού, για το εθνικό συμφέρον. Η πραγματικότητα όμως άλλα δείχνει. Πόλεμοι, προσφυγιά, μετανάστευση,  φτώχεια, νέες θερμές εστίες που μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με την συμμετοχή της Ελλάδας.  

Συνάδελφοι, τώρα είναι ανάγκη το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα να βγει μπροστά, να αποκαλύψει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να αποτρέψει την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Να αναδείξει ότι μόνο η πάλη των λαών ενάντια στο  καπιταλιστικό σύστημα που γεννά   πολέμους και προσφυγιά μπορεί να φέρει πραγματική ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. 

Συνάδελφοι, σας καλούμε να καταδικάσουμε την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου και να τον κηρύξουμε ανεπιθύμητο στην χώρα μας. Να καταγγείλουμε τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας πρόσφυγες και μετανάστες.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30 Μ.Μ.
ΠΑΤΡΑ,14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

8/11/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ. ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

   Με αφορμή δημοσίευμα, με τις υπογραφές ορισμένων εργαζομένων στα νεκροταφεία,  διευκρινίζουμε ευθύς εξ’ αρχής πως είναι φανερό ότι οι υπογράφοντες  παραπληροφορήθηκαν για το περιεχόμενο της τοποθέτησης του Προέδρου του Συλλόγου στην συνάντηση με το Δήμαρχο που αφορούσε την κατάσταση στο χώρο. Το ποιοι τους παραπληροφόρησαν είναι φανερό! Είναι  γνωστοί στο χώρο, είναι οι  επαγγελματίες στο είδος με πληροφορίες που αλλοιώνουν πλήρως την τοποθέτηση του Προέδρου και της Δ.Α.Σ..
  
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του συλλόγου  παρόντες ήσαν οι παρατάξεις. Ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε στο συνολικό πρόβλημα  των νεκροταφείων προβάλλοντας αιτήματα και λύσεις που είχαν την ομόφωνη στήριξη του συνόλου των εργαζομένων στα νεκροταφεία που διαμορφώθηκαν μέσα από διαδικασίες  επανειλημμένων συσκέψεων. Τις προτάσεις συζήτησε και το ΔΣ και καμία παράταξη δεν διαφώνησε, τουλάχιστον στα λόγια. Και είναι φανερό για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ότι αν υπήρχε διαφορετική τοποθέτηση εκ μέρους του Προέδρου από τα αποφασισμένα θα υπήρχε αντίδραση από τις παρατάξεις που συμμετείχαν στην συνάντηση. Η μόνη αντίδραση  που  εκφράστηκε ήταν από συνδικαλιστή του ΣΕΑΜ-ΣΥΡΙΖΑ «ότι η παρουσίαση ήταν μεγάλη και κουράσαμε»… Φυσικά καμία αντίδραση και διαμαρτυρία δεν υπήρχε και στην συνέχεια από τις παρατάξεις με ανακοινώσεις  τοποθετήσεις στο ΔΣ, ή στην πρόσφατη συνέλευση- σύσκεψη, που να δείχνει την διαφωνία τους.

Επομένως όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι είναι αβάσιμος και ψευδής ο ισχυρισμός (προϊόν παραπληροφόρησης) που διατυπώνεται στο κείμενο των εργαζομένων ότι υπήρξαν διαφορετικές προτάσεις από αυτές που είχαν αποφασιστεί που ήταν προϊόν συλλογικής δουλειάς του Προέδρου και εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν το χώρο.

   Αυτές οι προτάσεις διατυπώθηκαν σε κείμενο που περιμένει ακόμα την υπογραφή από την  Γραμματέα του Συλλόγου και την σφραγίδα του Συλλόγου για να δημοσιοποιηθεί ... Η  Γραμματέας  του Συλλόγου δεν υπογράφει, έχοντας συντάξει ένα δεύτερο κείμενο  που  περιέχει τμήμα από την απόφαση  εργαζομένων και ΔΣ  επικεντρώνοντας  (όχι τυχαία) ως κύριο και βασικό πρόβλημα στην λειτουργία των νεκροταφείων την συμπεριφορά της προϊσταμένης.

Κάτι τέτοιο θεωρούμε δεν είναι σωστό, αποπροσανατολίζει, επιχειρεί να συγκαλύψει την ρίζα του προβλήματος και τα όσα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στα νεκροταφεία που απασχόλησαν Δημάρχους, τον τύπο της πόλης με ντροπιαστικά για τους εργαζόμενους και το Δήμο δημοσιεύματα που ό Σύλλογος των Υπαλλήλων σιωπούσε  δεν απασχολήθηκε ποτέ στο παρελθόν παρ’ ότι βοούσε το τόπος’’

Σήμερα που ο Σύλλογος ασχολήθηκε και εμβάθυνε στο πρόβλημα, προτείνει και διεκδικεί λύσεις, προς όφελος δημοτών και εργαζομένων είναι φανερό,  ότι κάποιοι ενοχλούνται και στρέφονται ενάντια στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, επιχειρώντας να  περιορίσουν ή και να ακυρώσουν την προσπάθεια, γιατί φαίνεται βολεύονται με το υπάρχον καθεστώς διάλυσης εκμετάλλευσης και απαξίωσης , συγκαλύπτοντας έτσι και  δικές τους ευθύνες .

Και για να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συζητήθηκε δίνουμε στην δημοσιότητα τις θέσεις μας και το κείμενο πρόταση που συμφωνήθηκε στο Δ .Σ επισημαίνοντας ότι η  διπλή γλώσσα ή κολοτούμπα,  το άλλα λέμε , άλλα εννοούμε και άλλα κάνουμε δεν είναι στα χαρακτηριστικά  των στελεχών της ΔΑΣ. 
Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι και έπρεπε να το εκτιμήσουν πριν  εμπιστευτούν πληροφορίες από αυτούς που χρόνια τους είχαν γυρίσει την  πλάτη, τους άφηναν εκτεθειμένους σε επιθέσεις δημοσιευμάτων που τους εξομοίωναν με μαφία,  που   σήμερα εκμεταλλευόμενοι την ‘κόντρα’ με την προϊσταμένη, τους χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν ενάντια στο  Σύλλογο, τον Πρόεδρο της ΔΑΣ, και εμμέσως ενάντια στην Δημοτική αρχή αφού οι ίδιοι δεν είχαν τα κότσια να το κάνουν.

Η Αγωνιστική δημοτική κίνηση (ΣΕΑΜ –ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα  για να δηλώσει με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της  σαν συνδικαλιστική παράταξη, αφού από τα πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων είναι ¨εκτός τόπου και χρόνου¨ γιατί έχουν ταυτιστεί απόλυτα με την μνημονική κυβέρνηση και την στηρίζουν με κάθε τρόπο στο αντεργατικό της έργο!!!

Τους προκαλούμε  να πάψουν να κρύβονται και να βγουν δημοσίως με τις θέσεις τους . Αν δεν το κάνουν τους αξίζει η πλήρης περιφρόνηση. Αναμένομεν ...

Όσο για τη  δημοτική αρχή και την καθυστέρηση να  απαντήσει θεωρούμε, ότι μπορεί να είναι και δείγμα θετικής προσέγγισης  χωρίς βιασύνες, γιατί το πρόβλημα των νεκροταφείων και η λύση του προς όφελος δημοτών και εργαζομένων με συνολικά μέτρα  δεν παίρνονται στο ...πόδι...

Δ.Α.Σ - ΟΤΑ

  Πάτρα,    07/11/ 16