4/3/17

Καμία απόλυση- επέκταση των συμβάσεων μέχρι 31-12-2017.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αντιπροσωπία του  Συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας και  οι  απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Αιγιαλείας συναντήθηκαν με την Δημοτική Αρχή του δήμου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις και να απαιτήσουν την υπογραφή της «αυτοδίκαιης παράτασης των συμβάσεων» έως το τέλος του 2017.
Η Δημοτική Αρχή κάνοντας δική της ερμηνεία του νόμου 4429/2016 δεν εφάρμοσε το συγκεκριμένο  νόμο εις βάρος των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι της αυτοδίκαιης παράτασης οι οποίοι μάλιστα προκειμένου να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην εργασία προχώρησαν σε κινητοποιήσεις αλλά και στην προσφυγή στην δικαιοσύνη.
Το Συνδικάτο ζήτησε από τον Δήμαρχο Κο  Παναγόπουλο, άμεσα να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου περί «αυτοδίκαιης παράτασης» και οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής να θεωρηθούν άκυρες, ανεξάρτητα της δικαστικής προσφυγής των  εργαζομένων . Η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας είναι αυτοδικαίως άκυρες.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα παζάρια με τους ¨θεσμούς¨ σχεδιάζουν τα επόμενα μνημόνια.  
Σχεδιάζουν την κατάργηση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων μας. Την κατάργηση της  μόνιμης και σταθερής δουλειάς με εργασιακά δικαιώματα. Μας θέλουν ως τα βαθιά γεράματα στη δουλειά με μισθούς πείνας. Σε αυτό το σκηνικό η πλειοψηφία των Δήμων, καθώς και ο Δήμος Αιγιαλείας υλοποιούν την πολιτική των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων σε τομείς όπως η καθαριότητα, το πράσινο κ.α.
Αφού πρώτα απογυμνώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές , τις παραδίνουν στους εργολάβους σαν ώριμο φρούτο , επιβάλλοντας παράλληλα νέα χαράτσια στα λαϊκά στρώματα των Δήμων.
Ο αγώνας των συμβασιουχων, αφορά όλους τους εργαζομενους! Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι δεν εχουν πλέον άλλα περιθώρια αναμονής ή υποχώρησης από το δικαίωμα στην εργασία.
-          Καμία απόλυση- επέκταση των συμβάσεων μέχρι 31-12-2017.  
-          Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
-           Καμια ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου.
Η Διοίκηση του Συνδικάτου

ΠΑΤΡΑ 3-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας