11/5/17

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι /σσες, να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να δοθεί  εργατική – λαϊκή απάντηση απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ  και ΕΚΤ για την επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΜΑΗ.
Το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το διήμερο 17 – 18 Μάη. Βασικοί του άξονες είναι το νέο χτύπημα σε αφορολόγητο και συντάξεις, αλλά και τα μέτρα για τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όπως κι αν το ονομάσει κανείς πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο 4ο μνημόνιο και για ένα συμπληρωματικό μνημόνιο.
               Κυβέρνηση – Ε.Ε.- κεφάλαιο έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:
ü                      Στην μείωση του αφορολόγητου, γεγονός που θα φέρει νέα δραματική μείωση στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.
ü                      Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα έχουμε νέα μείωση στο μισθό και στη σύνταξη.
ü                      Ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
ü                      Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
ü                      Νέο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο με σκοπό το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στη απεργία.
ü                      Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο
                                                   Ειδικότερα για τον κλάδο μας;
ü                      Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που παρέχονται τώρα από του ΟΤΑ.  Στόχος τους να ξεπουλήσουν ότι είναι κερδοφόρο στο κεφάλαιο
ü                      Κατάργηση ΒΑΕ και σχετικών επιδομάτων από 31-12-2017
ü                      Νέες μειώσεις στους μισθούς μας
ü                      Με την αξιολόγηση των υπαλλήλων δημιουργούν μια μόνιμη δεξαμενή εργαζομένων στον δημόσιο τομέα έτοιμους να χαρακτηριστούν ως ανεπαρκείς ή ανίκανοι και να απολυθούν. Στην τελευταία τους έκθεση για το 2016 οι βιομήχανοι ζητάνε 300.000 απολύσεις στο δημόσιο
ü                       Με τον νόμο για την κοινωνική οικονομία και τις ΚΟΙΝΣΕΠ μπαίνουν στο στόχο υπηρεσίες που παρέχουν οι κοινωνικοί οργανισμοί των Δήμων, ο πολιτισμός, ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός


Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μέσα από τα «μέτρα» και τα «αντίμετρα». Όπως και να τα ονομάσει έναν στόχο εξυπηρετούν. Το πώς θα καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ειδικά στο κλάδο η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Ετοιμάζουν να μας φέρουν την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία θέλοντας να μετατρέψουν τους δημόσιους υπαλλήλους σε πειθήνια όργανα. Επί της ουσίας η συγκυβέρνηση κάνει ένα ακόμα αντιδραστικό βήμα. Ο νόμος αποτελεί συνέχεια των Νόμων Μανιτάκη - Μητσοτάκη – Βερναδάκη.

Στο τέλος του χρόνου καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ήδη έχουν ψηφίσει νόμο που εναρμονίζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την ευρωπαϊκή. Συστηματικά αποκρύπτουν ότι σε καμιά χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης δεν υπάρχουν ΒΑΕ.

Καμιά εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ακόμα και σήμερα δηλώνουν ότι μπορεί στο σημερινό σάπιο σύστημα να υπάρξει ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Οι διαφωνίες τους είναι σε επιμέρους ζητήματα και όχι στην ουσία. Ήταν αυτοί που πρότειναν στη κυβέρνηση το νέο σύστημα όσο και αν σήμερα θέλουν να πάρουν αποστάσεις.

Συνάδελφοι /σσες δεν έχουμε πλέον αυταπάτες, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο ούτε από τους σημερινούς «σωτήρες», ούτε από τους αυριανούς. Τα μέτρα που έχουν συμφωνήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συναγωνίζονται με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρομονόδρομου στο ποιος θα τα εφαρμόσει καλύτερα και πιο γρήγορα.  Δεν μας αξίζει μια χαμοζωή  παρακαλώντας για ένα πιάτο φαί για εμάς και τα παιδιά μας και αυτό να μας το δίνουν όποτε αυτοί θέλουν. Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από το να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να βροντοφωνάξουμε ότι εμείς δεν θα ματώσουμε άλλο προκειμένου μια χούφτα κηφήνες να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου σε γενικό ξεσηκωμό. Να δοθεί καθολική απάντηση με τη συμμετοχή όλων στην  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
                                                                                                       Πάτρα, 11-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας