3/9/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Συνάδελφοι/ σσες συμβασιούχοι και μόνιμοι, πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, της 24ώρης λειτουργίας, των ελλιπών μέτρων προστασίας, χωρίς τη κατάλληλη εκπαίδευση, με την εργασιακή ανασφάλεια να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των συναδέλφων. Tα τελευταία 2 χρόνια ο αριθμός των νεκρών συναδέλφων μας έχει φτάσει τους 27. Την Τετάρτη έγινε ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον τομέα της καθαριότητας αυτή τη φορά στο Δήμο Πύργου, 30χρονη συμβασιούχος εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών. Ένα ακόμα θανατηφόρο ατύχημα  στον χώρο των ΟΤΑ είχαμε και στις 26 Αυγούστου όταν ένας 44χρονος συνάδελφος συμβασιούχος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων μετά από σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο. Τα γεγονότα αναδεικνύουν την καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργάτες στους χώρους δουλειάς, η οποία ενισχύεται με  την αξιολόγηση και την κινητικότητα, την κατάργηση των ΒΑΕ, καθώς και την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα σε πολλούς δήμους της χώρας (όπως στη Λαμία).  Το σύνολο των λαϊκών οικογενειών έρχεται αντιμέτωπο με νέα επίθεση, με νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα ακολουθήσουν, αλλά και με αυξήσεις στη ΔΕΗ, το νέο ΕΝΦΙΑ κλπ. Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο και πρόκειται για ξετσίπωτο ψέμα πως δεν θα έρθουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. 
Κυβέρνηση - ΣΕΒ – ΕΕ - ΔΝΤ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας! 
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή! 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μιλά για «έξοδο από τα μνημόνια» και «δίκαιη ανάπτυξη» ετοιμάζει νεά μέτρα για το λαό και προνόμια για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Επιδιώκει το χτύπημα των συνδικάτων, της συλλογική δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα. Με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς και μαζί κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων σε λαϊκά νοικοκυριά, ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα, «επανυπολογισμό», δηλαδή νέα μείωση των συντάξεων, πλήρη εφαρμογή του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια, «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, τη μείωση του αφορολόγητου. 
Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. 
Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια. 
Ο αγώνας των συμβασιούχων και των άλλων εργαζομένων στους ΟΤΑ στις αρχές του καλοκαιριού αποτέλεσε μια εστία διεκδίκησης και αγώνα. Τέτοιοι αγώνες που έχουν στο επίκεντρό τους τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, με ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς και επαρκείς συνθήκες υγείας και ασφάλειας, πηγαίνουν κόντρα στη μοιρολατρία και στη λογική του τίποτα δεν γίνεται. Σε τους αγώνες βρέθηκαν και οι συνάδελφοί μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή την ώρα της δουλειάς.  
Θα μας βρουν ξανά μπροστά τους! Θα ακούσουν ξανά τη φωνή μας! 

Το Συνδικάτο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων μας που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για το μεροκάματο. Η Διοίκηση Πάτρα, 1-9-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας