23/10/17

ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ



ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΥΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Η σημερινή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δίνει Γη και Ύδωρ στα γεράκια του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Κάλεσε τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο, ανανέωσε την παραχώρηση της Βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντας τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, την γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και προτείνει την δημιουργία νέων Βάσεων για το ΝΑΤΟ. Συμμετέχει ενεργά με Ελληνικές Δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή
Το εργατικό-λαϊκό κίνημα πρέπει να πάρει θέση και να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και των Ιμπεριαλιστών. Όπως και έχει ξανακάνει και εδώ στην περιοχή μας, βάζοντας εμπόδια μπροστά στις επεμβάσεις τους στα Βαλκάνια. Πρέπει να τους ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχουν θέση στο Αιγαίο, τη Σούδα και τον Άραξο….
Την ίδια ώρα που Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφάλαιο δυναμώνουν την επίθεση τους απέναντι στους εργαζόμενους, τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβουν συντάξεις και επιβάλλουν βάρβαρους φόρους στον λαό. Την ίδια ώρα που και ο κλάδος του δημοσίου, όπως το σύνολο των εργαζομένων, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα,  με την αξιολόγηση, όπου θα αξιολογείται ως άριστος ή ικανός όποιος ανέχεται ή βάζει πλάτη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων να μην αφήσουν ούτε μισή κρατική υποδομή προς όφελος του λαού. Την ίδια ώρα που δεκάδες εργάτες σκοτώνονται την ώρα του μεροκάματου, στον κλάδο μας 27 εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών).
Από τη μια καταδικάζει τον λαό στην πείνα, και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή –πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!
Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ για τους εργαζομένους και τον λαό.

ü    Να σταματήσουν τώρα όλες οι εργασίες υποδοχής νέων οπλικών συστημάτων
στη βάση της Σούδας και πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου.

ü    Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις από τις στρατιωτικές αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΕ

ü    Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

ü    Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας  στις ιμπεριαλιστικές σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ,
τις επεμβάσεις και τους πολέμους ενάντια στους λαούς.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ
ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Η Διοίκηση του  Συνδικάτου
Πάτρα, 23/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας